Word vriend!

Geniet u liever van ons koor door te komen luisteren met daarbij een VIP behandeling, dan kunt u ons jaarlijks voor een bedrag van  € 35,- sponsoren (maar meer mag ook). Dat doet u door vriend te worden van het JeroenBosch Koor. U ontvangt dan van ons een vooraankondiging van een concert, u krijgt korting op een kaartje en wij reserveren voor u een mooie zitplaats.

Meld je hier aan!

Gesponsord door:

Hoogtepunten uit de koorhistorie

2018

Het koor viert haar 50-jarig bestaan met jubileumconcerten en zoekt daarbij de samenwerking met solisten, kinder-en jeugdkoor de Fermaatjes, en musici van TOG uit Berlicum. Uitgevoerd worden  'Onze Stad' van Henk Stoop, 'Carmina Burana' van Carl Orff en 'Gouden JeroenBosch Koor' gecomponeerd door dirigent Paul van Gulick in opdracht van het koor. Onder meer bisschop G.de Korte, dominee E.Scheenstra, Bas Geeraets, Paul van Gulick en Jesper Kapteijns,  maakten teksten voor deze laatste compositie.

Ter gelegenheid van het 50- jarig bestaan van het koor heeft burgemeester Jack Mikkers de versierselen uitgereikt behorende bij de Koninklijke Erepenning. Dit gebeurde tijdens het jubileumconcert op 7 oktober 2018 in de Grote Kerk.

2017

Twee Benefiet concerten voor Stichting Jeugdwelzijn Zuid-India. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die geheel ten goede van de Stichting komt. Daarnaast drie Kerstconcerten in twee verzorgingshuizen en eenmalig in de Stadsbibliotheek.

2016

JeroenBosch Koor ‘en tour’ - bezoek Verzorgingstehuizen met Lenteconcerten voor diegenen die niet naar ons kunnen komen; – kerstconcert i.s.m. Heineken Fanfare Orkest.

2015

Zondagmiddag concert 18-10 in Kapel Coudewater – groots opgezet met solisten en Brabant Sinfonia orkest in combinatie met expositie van kunst gemaakt door koorleden.

Deelname korenfestival Rosmalen en Kerstconcert Grote Kerk.

2013

Lustrum Concert (45 jarig jubileum koor ; 25 jarig jubileum dirigent Paul van Gulick), groots opgezet met Brabant Sinfonia in de Grote Kerk met openingswoord door Burgemeester Ton Rombouts. Medewerking aan ‘Jheronimus Stadsopera’ – deelname aan project met 9 uitvoeringen in het Theater aan de Parade waarin de koorleden zowel zingen als op het toneel acteren en een ondersteuning van de zang is verdeeld over twee loges waar zich nog eens ca. 40 zangers van het koor bevinden o.l.v. Paul van Gulick.

2012

Liebeslieder Brahms- concert in de Kapucijnerskerk m.m.v. Dans en Balletstudio ‘Geraldine’.

2011

Requiem Brahms – liefdadigheidsoptreden – opbrengst voor Stichting Indian Mother and Child,

Medewerking aan Tinel-concerten in België en Nederland.

Medewerking aan ontvangst van Koningin in Den Bosch.

2006

Stabat Mater’ van Paul van Gulick en ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins m.m.v. iman.

2004

Requiem Canario’ van Paul van Gulick (Bossche première) en ‘Gloria’ en ‘Stabat Mater’ van Poulenc.

2003

Fundraising-concert Requiem van Mozart en 'Johannes Damascus' van Tanayev. Voor dit project wordt het JeroenBosch Koor uitgenodigd door Stichting Nederland- Krasnoyarsk waarvan Paul van Gulick voorzitter is. Eveneens worden de andere drie koren van onze dirigent uitgenodigd. Met medewerking van het Academisch Symfonisch Orkest uit Krasnoyarsk en Russische solisten (Rotary Club 'Mark en Aa'). Opbrengst €200.000 voor weeskinderen in Siberië.

1999

Mattheus Passie’ van J.S. Bach en benefietconcert voor het Koningin Wilhelminafonds.

1998

Requiem’ van Verdi; uitgevoerd in Bergen op Zoom, Breda en Den Bosch in het kader van het West-Brabant Festival.

1997

"Liverpool oratorio" van Paul McCartney in samenwerking met Toonkunstkoor Breda, het Sacramentskoor en het Tilburgsbegeleidingsorkest; uitgevoerd in Breda en Den Bosch.

1995

Een Driestedenconcert in samenwerking van JBK met het Princenhage's mannenkoor en het Residentiekoor uit Den Haag (allen onder leiding van Paul van Gulick). Op het programma staan ‘The Bells’ van Rachmaninov, ‘Alexander Nevski’ van Prokofjev en ‘Gloria’ van Poulenc, uitgevoerd in Den Haag, Breda en Den Bosch.

1991

Op initiatief van Paul van Gulick organiseert het JeroenBosch Koor de Alphons Diepenbrock compositieprijs. Hedendaagse componisten schrijven composities voor amateurkoren. Prijsuitreiking en concerten in het Muziekcentrum van Eindhoven en Den Bosch.

Deze website is gemaakt door Paul van Gulick