top of page

Word vriend!

 

Geniet u liever van ons koor door te komen luisteren met daarbij een VIP behandeling, dan kunt u ons jaarlijks voor een bedrag van  € 35,- sponsoren (maar meer mag ook). Dat doet u door vriend te worden van het JeroenBosch Koor. U ontvangt dan van ons een vooraankondiging van een concert, u krijgt korting op een kaartje en wij reserveren voor u een mooie zitplaats.

Meld je hier aan!

Hoogtepunten uit de koorhistorie

2023

Het koor bestaat 55 jaar en Paul van Gulick is 35 jaar dirigent van het koor.

Dit jubileumjaar vierden we met 3 concerten. Bij het paasconcert voerden we, net als in 2022, de Via Crucis van F. Liszt uit. Het voornemen is om hierop verder te bouwen en dit werk in 2024 opnieuw uit te voeren.

 

Bij het jubileumconcert op 14 oktober is “Gouden JeroenBosch Koor’ ten gehore gebracht.

Dit werk werd in 2018 voor het eerst uitgevoerd en door van Paul van Gulick geschreven ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van het koor. Het programma bestond daarnaast uit werken van Piazzolla en Ariel Ramírez. Van Ramírez is de bekende Misa Criolla uitgevoerd.

Paul van Gulick ontving vanwege 35 jaar dirigentschap bij het JeroenBosch Koor een bronzen beeldje, geschonken door de KBZON. Het concert was uitverkocht. Ook het kerstconcert in december kreeg veel belangstelling.

Hiermee werd het feestelijke jubileumjaar afgesloten. Op naar 2024!

 

2022

Koor en publiek kwamen op Goede Vrijdag met veel enthousiasme voor het eerst sinds de uitbraak van de corona epidemie weer samen in de Grote Kerk. We voerden de Via Crucis van F. Liszt uit, op veler verzoek volgt een herhaling in 2023.


Op 1 november vond in de St. Catharinakerk het benefietconcert plaats door de Oekraïense jeugdkoren Dzvinochok en Vognyk. Het JeroenBosch Koor organiseerde een leuke dag voor de koren en organiseerde allerlei activiteiten en het concert om het immateriële erfgoed van Oekraïne te ondersteunen en geld in te zamelen voor deze koren. Een in grote getale opgekomen publiek kon genieten van een fantastisch optreden van beide koren. Het werd een memorabele avond!

 

In december sloten we het jaar af met drie sfeervolle concerten in kerstsfeer, in de Grote Kerk, Huis 73 en SCC de Biechten.

2019-2021
Periode 2019-2021 was voor het koor een bijzondere tijd. Repetities en uitvoeringen werden door de lockdowns als een van de corona maatregelen nagenoeg stilgelegd. Om de continuïteit te behouden werden onze muzikale activiteiten door de dirigent direct omgezet in een digitale vorm. Hiermee werd repeteren met dirigent en repetitor mogelijk gemaakt via streaming. Zelfgemaakte leermiddelen waren voor de koorleden online bereikbaar.

 

Al in een vroeg stadium werd duidelijk dat het voorlopig moeilijk zou worden om uitvoeringen te geven. De dirigent initieerde voor koorleden en publiek het Koor-O-Na Project. Zes streaming videoproducties met koor werden gerealiseerd en in de buitenwereld verspreid. Op You Tube te vinden bij Jeroenbosch koor.

2019

'All Opera', we voerden delen uit van opera's van Mozart, Bellini, Puccini, Donizetti, Smetana, von Weber,Wagner, Joplin, Gershwin, Gounod en Verdi, i.s.m. solisten en het 'Malechoir Agricola Krakow'.

2018

Het koor viert haar 50-jarig bestaan met jubileumconcerten i.s.m.met solisten, kinder-en jeugdkoor de Fermaatjes, en musici van TOG uit Berlicum. Uitgevoerd worden  'Onze Stad' van Henk Stoop, 'Carmina Burana' van Carl Orff en 'Gouden JeroenBosch Koor' gecomponeerd door dirigent Paul van Gulick in opdracht van het koor. Onder meer bisschop G.de Korte, dominee E.Scheenstra, Bas Geeraets, Paul van Gulick en Jesper Kapteijns,  maakten teksten voor deze laatste compositie.

Ter gelegenheid van het 50- jarig bestaan van het koor reikt burgemeester Jack Mikkers de versierselen uit behorende bij de Koninklijke Erepenning. Dit gebeurde tijdens het jubileumconcert op 7 oktober 2018 in de Grote Kerk.

2017

Twee Benefiet concerten voor Stichting Jeugdwelzijn Zuid-India. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die geheel ten goede van de Stichting komt. Daarnaast drie Kerstconcerten in twee verzorgingshuizen en eenmalig in de Stadsbibliotheek.

2016

JeroenBosch Koor ‘en tour’ - bezoek Verzorgingstehuizen met Lenteconcerten voor diegenen die niet naar ons kunnen komen; – kerstconcert i.s.m. Heineken Fanfare Orkest.

2015

Zondagmiddag concert 18-10 in Kapel Coudewater – groots opgezet met solisten en Brabant Sinfonia orkest in combinatie met expositie van kunst gemaakt door koorleden.

2014

Deelname korenfestival Rosmalen en Kerstconcert Grote Kerk.

2013

Lustrum Concert (45 jarig jubileum koor ; 25 jarig jubileum dirigent Paul van Gulick), groots opgezet met Brabant Sinfonia in de Grote Kerk met openingswoord door Burgemeester Ton Rombouts. Medewerking aan ‘Jheronimus Stadsopera’ – deelname aan project met 9 uitvoeringen in het Theater aan de Parade waarin de koorleden zowel zingen als op het toneel acteren en een ondersteuning van de zang is verdeeld over twee loges waar zich nog eens ca. 40 zangers van het koor bevinden o.l.v. Paul van Gulick.

2012

Liebeslieder Brahms- concert in de Kapucijnerskerk m.m.v. Dans en Balletstudio ‘Geraldine’.

2011

Requiem Brahms – liefdadigheidsoptreden – opbrengst voor Stichting Indian Mother and Child,

2009

Medewerking aan Tinel-concerten in België en Nederland.

2007

Medewerking aan ontvangst van Koningin in Den Bosch.

2006

Stabat Mater’ van Paul van Gulick en ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins m.m.v. iman.

2004

Requiem Canario’ van Paul van Gulick (Bossche première) en ‘Gloria’ en ‘Stabat Mater’ van Poulenc.

2003

Fundraising-concert Requiem van Mozart en 'Johannes Damascus' van Tanayev. Voor dit project wordt het JeroenBosch Koor uitgenodigd door Stichting Nederland- Krasnoyarsk waarvan Paul van Gulick voorzitter is. Eveneens worden de andere drie koren van onze dirigent uitgenodigd. Met medewerking van het Academisch Symfonisch Orkest uit Krasnoyarsk en Russische solisten (Rotary Club 'Mark en Aa'). Opbrengst €200.000 voor weeskinderen in Siberië.

1999

Mattheus Passie’ van J.S. Bach en benefietconcert voor het Koningin Wilhelminafonds.

1998

Requiem’ van Verdi; uitgevoerd in Bergen op Zoom, Breda en Den Bosch in het kader van het West-Brabant Festival.

1997

"Liverpool oratorio" van Paul McCartney in samenwerking met Toonkunstkoor Breda, het Sacramentskoor en het Tilburgsbegeleidingsorkest; uitgevoerd in Breda en Den Bosch.

1995

Een Driestedenconcert in samenwerking van JBK met het Princenhage's mannenkoor en het Residentiekoor uit Den Haag (allen onder leiding van Paul van Gulick). Op het programma staan ‘The Bells’ van Rachmaninov, ‘Alexander Nevski’ van Prokofjev en ‘Gloria’ van Poulenc, uitgevoerd in Den Haag, Breda en Den Bosch.

1991

Op initiatief van Paul van Gulick organiseert het JeroenBosch Koor de Alphons Diepenbrock compositieprijs. Hedendaagse componisten schrijven composities voor amateurkoren. Prijsuitreiking en concerten in het Muziekcentrum van Eindhoven en Den Bosch.

  • Facebook Social Icon
bottom of page