top of page

Welkom!

 

Het JeroenBosch Koor is in januari 1968 opgericht en vierde in 2018 haar 10de lustrum. Het koor heeft in en rond de stad 's-Hertogenbosch een uitstekende naam.

Gesponsord door:

logo pumpke.jpg
logo vzb.jpg
_the development of garden redstart cubs

Meld je hier aan als nieuw lid!

Het JeroenBosch Koor is in januari 1968 opgericht en vierde in 2018 het 10de lustrum. Het koor heeft in en rond de stad 's-Hertogenbosch een uitstekende naam. Het is een gemêleerd gezelschap van bijna 90 leden met allemaal dezelfde passie; samen zingen en daarbij de muzikale lat steeds een beetje hoger leggen. Vernieuwing en durf zijn daarbij belangrijke eigenschappen. Sinds 1988 staat het koor onder leiding van Paul van Gulick.

Er zijn verschillende grote werken uitgevoerd van klassieke en hedendaagse componisten. Daarbij streeft het koor ernaar de concerten toegankelijk te maken voor een breed publiek. Samenwerken in projecten met orkesten, lokale verenigingen, aankomend- en talentvolle (inter)nationale musici is een krachtige eigenschap van het koor. Actief genieten van muziek wordt gecombineerd met het ondersteunen van diverse charitatieve doelen in binnen- en buitenland, hiermee zijn prachtige resultaten behaald.


Het evenwicht tussen het sociale karakter van het koor en het streven naar muzikale perfectie is een duidelijk kenmerk. Een hechte onderlinge band, het niveau van de concerten en de grote inzet bij ambitieuze projecten is daarvan het directe gevolg. Door de jaren heen is een breed repertoire opgebouwd.

 

Vindt u  zingen ook zo leuk?

Bent u op zoek naar een koor of wilt u aan een van onze koorprojecten meedoen?

Neem dan contact met ons op. U bent natuurlijk van harte welkom vrijblijvend een repetitie bij te wonen.

bottom of page