top of page

Welkom!

 

Het JeroenBosch Koor is in januari 1968 opgericht en viert in 2018 haar 10de lustrum. Het koor heeft in en rond de stad 's-Hertogenbosch een uitstekende naam.

Projectzangers

 

We vragen ervaren projectzangers om met ons mee te komen repeteren en mee te zingen bij ons jubileumconcert op 7 en 28 oktober. We voeren dan de Carmina Burana uit, de jubileumcompositie van Paul van Gulick en een lied over onze stad gemaakt door Henk Stoop.

Het koor wordt voor dit concert ook aangevuld met solisten en het kinderkoor De Fermaatjes.

 

Tot 1 juli kun je je aanmelden op info@jeroenboschkoor.nl

Voor dit concert vragen we met name tenoren, bassen en sopranen.

Meld je hier aan!

Gesponsord door:

De Koninklijke Erepenning is een waarderingspenning die wordt uitgereikt aan stichtingen en verenigingen die minimaal 50, of een veelvoud van 25 jaar bestaan en bijdragen aan een goed cultureel klimaat. Het JeroenBosch Koor, dat werd opgericht op 13 februari 1968, is diep geworteld in de stad en geniet aanzien naar aard, omvang en maatschappelijke betrokkenheid in de regio, zo stelt de gemeente. Zo streeft het koor ernaar zijn concerten toegankelijk te maken voor een breed publiek en werken zij in projecten samen met talloze orkesten, musici en lokale verenigingen.

Het JeroenBosch Koor is in januari 1968 opgericht en viert in 2018 het 10de lustrum. Het koor heeft in en rond de stad 's-Hertogenbosch een uitstekende naam. Het is een gemêleerd gezelschap van bijna 90 leden met allemaal dezelfde passie; samen zingen en daarbij de muzikale lat steeds een beetje hoger leggen. Vernieuwing en durf zijn daarbij belangrijke eigenschappen. Sinds 1988 staat het koor onder leiding van Paul van Gulick.

Er zijn verschillende grote werken uitgevoerd van klassieke en hedendaagse componisten. Daarbij streeft het koor ernaar de concerten toegankelijk te maken voor een breed publiek. Samenwerken in projecten met orkesten, lokale verenigingen, aankomend- en talentvolle (inter)nationale musici is een krachtige eigenschap van het koor. Actief genieten van muziek wordt gecombineerd met het ondersteunen van diverse charitatieve doelen in binnen- en buitenland, hiermee zijn prachtige resultaten behaald.


Het evenwicht tussen het sociale karakter van het koor en het streven naar muzikale perfectie is een duidelijk kenmerk. Een hechte onderlinge band, het niveau van de concerten en de grote inzet bij ambitieuze projecten is daarvan het directe gevolg. Door de jaren heen is een breed repertoire opgebouwd.

Meld je hier aan als nieuw lid!

Naast projectzangers zoeken wij ook altijd nieuwe koorleden. Vindt u zingen ook zo leuk en heeft u belangstelling om lid te worden van ons koor, neem dan contact met ons op. U bent natuurlijk van harte welkom vrijblijvend een repetitie bij te wonen.

Ter gelegenheid van het 50- jarig bestaan van het JeroenBosch Koor heeft burgemeester Jack Mikkers namens Koning Willem Alexander de versierselen uitgereikt behorende bij de Koninklijke Erepenning. Dit gebeurde tijdens het eerste jubileumconcert op 7 oktober 2018 in de Grote Kerk in 's- Hertogenbosch. De penning werd uitgereikt aan voorzitter Elise Beckers. Er verscheen een persbericht in het Brabants Dagblad. Het koor is dankbaar en vindt de toekenning van deze hoge onderscheiding heel eervol. Het koor heeft op 7 oktober en 28 oktober haar jubileumconcerten uitgevoerd. Het concertprogramma bestond uit:

-'Onze stad', een compositie van Henk Stoop, op tekst van Ton de Coster, een ode aan de mooie stad ’s-Hertogenbosch,

-'Carmina Burana' van Carl Orff 

-'Gouden JeroenBosch Koor' een compositie van Paul van Gulick, de première, in opdracht door onze eigen dirigent /componist gecomponeerd voor dit 50-jarig jubileum van het JeroenBosch Koor.

De concerten zijn geweldig geweest. Twee keer volledig uitverkocht! Een energiek gebeuren waar het koor en hun vele concertbezoekers met groot plezier aan terug denken. De organisatie is heel goed verlopen.

Nu zijn de repetities voor de kerstconcerten weer begonnen. Meer informatie hierover volgt.

bottom of page