Welkom!

Maak kennis met ons!

Het JeroenBosch Koor is een vierstemmig gemengd koor in ’s-Hertogenbosch.

Ons repertoire is grotendeels klassiek. We geven regelmatig concerten en werken graag samen met anderen uit de culturele sector. Kom luisteren, meezingen, samenwerken!

We ontmoeten u graag!

MELD U HIER AAN ALS NIEUW LID OF PROJECTZANGER

Neem contact met ons op als u op zoek bent naar een koor of aan een van onze koorprojecten mee wilt doen.

U bent natuurlijk van harte welkom om eerst vrijblijvend enkele repetities bij te wonen om te kijken of het koor bij u past.

De repetities zijn op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum De Biechten, Vincent van Goghlaan 1, Rosmalen (Hintham). In de schoolvakanties zijn er geen repetities.

De contributie bedraagt € 22,50 per maand.

Repetities

We komen wekelijks bij elkaar in een ruime zaal van het Sociaal Cultureel Centrum De Biechten in Rosmalen (Hintham). In de pauze en na de repetitie kunnen we gebruik van het Grand Café.

Meezingen? Graag!

Stuur ons een bericht bij CONTACT

Meld je hier aan als nieuw lid!

Het JeroenBosch Koor is in januari 1968 opgericht en vierde in 2018 het 10de lustrum. Het koor heeft in en rond de stad 's-Hertogenbosch een uitstekende naam. Het is een gemêleerd gezelschap van bijna 90 leden met allemaal dezelfde passie; samen zingen en daarbij de muzikale lat steeds een beetje hoger leggen. Vernieuwing en durf zijn daarbij belangrijke eigenschappen. Sinds 1988 staat het koor onder leiding van Paul van Gulick.

Er zijn verschillende grote werken uitgevoerd van klassieke en hedendaagse componisten. Daarbij streeft het koor ernaar de concerten toegankelijk te maken voor een breed publiek. Samenwerken in projecten met orkesten, lokale verenigingen, aankomend- en talentvolle (inter)nationale musici is een krachtige eigenschap van het koor. Actief genieten van muziek wordt gecombineerd met het ondersteunen van diverse charitatieve doelen in binnen- en buitenland, hiermee zijn prachtige resultaten behaald.

Het evenwicht tussen het sociale karakter van het koor en het streven naar muzikale perfectie is een duidelijk kenmerk. Een hechte onderlinge band, het niveau van de concerten en de grote inzet bij ambitieuze projecten is daarvan het directe gevolg. Door de jaren heen is een breed repertoire opgebouwd.

Vindt u  zingen ook zo leuk?

Bent u op zoek naar een koor of wilt u aan een van onze koorprojecten meedoen?

Neem dan contact met ons op. U bent natuurlijk van harte welkom vrijblijvend een repetitie bij te wonen.

hebben altijd plaats voor ervaren zangers die ons koor willen versterken. Momenteel zoeken we bij voorkeur tenoren, bassen en sopranen.  Ons koorrepertoire is gevarieerd en biedt een prettige muzikale afwisseling. De sfeer is gezellig en ontspannen, wat bijdraagt aan ons plezier in het zingen en aan de kwaliteit van het koor.

Tijdens de repetities wordt er naast de twee grote werken voor de komende concerten ook gewerkt aan divers klein koorrepertoire. In 2020 geven we een voor-en najaarsconcert.

Op zaterdag 4 april brengen wij een passieconcert met de Via Crucis van Franz Liszt in de hoofdrol. Het is een belangrijk en verstild werk van Liszt voor koor, piano en bariton, gewijd aan de 14 kruiswegstaties.

Op zaterdag 7 november voeren we van Christoph Willibald Gluck de opera Orpheus und Euridike uit in een bewerking voor koor door Piet van den Boomen.

Vind je zingen ook zo leuk?

Vind je het fijn om te zingen en ben je bereid om ook thuis te studeren, meld je dan vrijblijvend aan om een keer te komen luisteren. Dit kan via Contact.

We repeteren op dinsdagavond.

.